Қоғамдық тамақтандыру ұйымдарында тәрбие және білім беру объектілеріне жол берілмейді:
1) дайындау және өткізу:
* йогурт, сүзбе, айран;
• толтырылған құймақ;
* Флот стиліндегі макарон;
• сельцев, форшмак, желе, паштетов;
* кремі бар кондитерлік өнімдер;
* тұтынушылық пакеттердегі кондитерлік өнімдер мен тәттілер (шоколад, кәмпиттер, печенье) ;
* жеміс сусындары, квас;
* қуырылған өнімдер;
* жұмсақ пісірілген жұмыртқа, глазурь жұмыртқалары;
* күрделі (төрт компоненттен астам) салаттар;
* қаймақ пен майонез қосылған салаттар;
* окрошки;
* саңырауқұлақтар;
* өнеркәсіптік емес (үйде) тамақ өнімдері;
* тез дайындалатын құрғақ тағам концентраттарына негізделген бірінші және екінші тағамдар;
* газдалған, емдік және емдік-асханалық минералды суларды, тәтті алкогольсіз сусындарды, алкогольсіз энергетикалық (тоник) сусындарды, концентрацияланған диффузиялық шырындарды (оралған минералды және ауыз суларды қоспағанда);
* фаст-фуд: гамбургерлер, хот-догтар, чипсо